Tanévkezdés

És mi lesz szeptembertől?

Ahogyan ősszel új tanév indul az óvodákban és iskolákban, úgy a Varázsceruzában is egy új fejezet kezdődik el minden szeptemberben.

A mindennapokban szeretnénk levenni a szülők válláról a terheket.

Egy olyan helyet biztosítunk Önöknek és gyermekeiknek, ahol a “gyermekmegőrzés” helyett valami mást kapnak. A másság abban nyilvánul meg, hogy a csoportos foglalkozások mellett fejlesztő foglalkozásokat is tartunk a gyerekeknek. A közösség szabályrendszereihez való alkalmazkodást is megtanítjuk a kicsiknek, valamint az önkiszolgálást és szobatisztaságot. A hagyományos kereteket megbontva, de a gyermek egyéni igényeihez igazodva valósítjuk meg a közösségbe való beilleszkedést.

Mi ebben a különleges? A Varázsceruza: a gyerekek, a szülők és a szakemberek közös munkája. A gyerekek kitartása, apróbb-nagyobb sikerek, az elhivatottság, a szakmai team-ek együttes ereje. Az a rengeteg munka, és befektetett energia, ami napról napra hozza meg az eredményeket. Például: amikor a nem beszélő gyerek egyszercsak elkezd beszélni, a ceruzával hadilábon álló ovis egy nap maga kér ceruzát, hogy rajzolhasson. Ezek a sikerek a gyerekektől lesznek még értékesebbek. Ehhez a sikerességhez szeretnénk minél előbb hozzásegíteni őket. Minél rövidebb időre legyen szükségük, megtalálni a helyes irányt, hogy boldog és kiegyensúlyozott legyen már a kora gyermekkoruk. Az óvodában ne kelljen félrevonulniuk, ha valamilyen váratlan kihívás éri őket.

Jelentkezeni a Varázsceruza Oktatási Központban lehet, a 30/626-3579-es telefonszámon, vagy a varazsceruzaforkids@gmail.com e-mail címen.