Logopédia

A logopédia a beszédhibák, tanulási zavarok és társuló tüneteik felismerésével, kezelésével és megelőzésével foglalkozó, a gyógypedagógia körébe tartozó tudomány.

A logopédusok kompetensek a beszédfejlődés, a hangadás, a kiejtés, a beszédritmus, a beszédészlelés és -megértés zavarainak kezelésében, részt vesznek a beszédképességüket elvesztett afáziás betegek rehabilitációjában, foglalkoznak a fognövési rendellenességet okozó nyelvlökéses nyelés korrekciójával, valamint az olvasás, írás, számolás zavarainak megelőzésével, kezelésével. A logopédiai terápia sok esetben team munkában folyik, szükség lehet kiegészítő szakorvosi, pszichológiai vizsgálatra, kezelésre.

A Varázsceruza Oktatási Központban szeretettel várjuk a beszédhibás gyermekeket és szüleiket vizsgálatra, tanácsadásra és kezelésre. Esetenként felnőttek terápiáját is vállaljuk, ha beszédhibájukat szeretnék megszűntetni, illetve ha beszédtechnikai és kommunikációs tréningre jelentkeznek.

Intézményünkben a logopédiai terápiát oligofrénpedagógus-logopédus-drámapedagógus szakember végzi, aki szakmai tapasztalatát óvodai és iskolai munka során, illetve főiskolai oktatóként szerezte.