Rólunk

Varázsceruza

A Varázsceruza a gyermekek és szüleik számára 2006-ban létrejött képességfejlesztő központ, ahol játékos foglalkozásokkal és fejlesztésekkel érjük el azt a szintet, ami az óvodába, iskolába kerüléshez és helytálláshoz szükséges.

Ha a gyermeknek egyéni igényei vannak, akkor mi ezt figyelembevéve foglalkozunk vele. Nálunk lehetőség van fejlődésben megakadt, részképességzavarral, vagy egyéb problémával küzdő gyermek egyéni, vagy kiscsoportos fejlesztésére is.

Az idejekorán megkezdett szakszerű fejlesztéssel a problémák megoldhatók, a hátrányok megszüntethetők. Éppen ezért 2009-ben a központon belül létrehoztunk egy bölcsődés és egy óvodás korú csoportot. Itt a napközbeni ellátás keretén belül tudjuk biztosítani az egyéni igényeknek megfelelő gondoskodást, hiszen kisebb a létszámunk, mint a klasszikus bölcsis-, ovis csoportoké.

Első lépés, hogy beiratkozás előtt megbeszéljük az egymással szembeni elvárásainkat. Amennyiben szükséges, felmérjük a gyermek képességeit. Megmutatjuk, hogy hogyan fogunk a jelenlegi szintről felfejlődni az elérhető szintig.

Mindezt tesszük a környező oktatási-, nevelési intézményekkel együttműködve, az ottani munkát kiegészítve.

Rendelkezünk az ehhez szükséges technikai eszközökkel, fejlesztő játékokkal, sóhomokozóval és barátságos környezettel. De, ami még ennél is fontosabb: komoly szakértelemmel, hatékony fejlesztési eljárásokkal, végtelen türelemmel és empátiával. És persze sok-sok mosollyal!